Δραστηριότητες

ΚΑΡΠΑ

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Γρεβενών επισκέφθηκε το σχολείο μας την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 προκειμένου να γνωρίσουν οι μαθητές τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) αλλά και για να μάθουν τον τρόπο λειτουργίας του απινιδωτή που διαθέτει το σχολείο μας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν πρακτικά όλα όσα είδαν και άκουσαν με τη βοήθεια των διασωστών.

Ήταν ένα μάθημα Ζωής!

ΔΙΑΔΥΜΑ

Στις 19 Δεκεμβρίου 2023 επισκέφθηκε το σχολείο μας κλιμάκιο της ΔΙΑΔΥΜΑ που υλοποιεί πρόγραμμα Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες ανακύκλωσης που υπάρχουν στην περιοχή προκειμένου να συμβάλλουν στην καθαριότητα των χωριών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Επίσης μάθαμε για τους κάδους που υπάρχουν στην περιοχή και τι υλικά πρέπει να αποθέτουμε σε κάθε κάδο.

 

Μεσογειακή Διατροφή

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Αγωγής Υγείας "Μεσογειακή Διατροφή", το Γυμνάσιο Καρπερού την Πέμπτη 14/12/2023, υλοποίησε την βιωματική δράση στο χώρο του σχολείου με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά σε ρόλους μαγείρων.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθεια των παιδιών με πνεύμα καλής συνεργασίας, συμμετοχής και συμπερίληψης.

Αγωγή Υγείας Εθελοντισμός - Αιμοδοσία

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος "Αγωγή Υγείας Εθελοντισμός - Αιμοδοσία", το Γυμνάσιο Καρπερού σε συνεργασία με το ΓΕΛ Καρπερού, την Τετάρτη 08/11/2023 μας επισκέφτηκε κλιμάκιο από το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης και μας ενημέρωσε για την Εθελοντική Αιμοδοσία.

 

Εκδρομή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Μηλιά Γρεβενών

Στα πλαίσια της υλοποίησης του περιβαλλοντικού προγράμματος "Απολιθώματα - Γεωλογική Κληρονομιά" , το Γυμνάσιο Καρπερού σε συνεργασία με το ΓΕΛ Καρπερού, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου επισκέφτηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που εδρεύει στη Μηλιά Γρεβενών.

Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά απολιθώματα προϊστορικών ζώων που βρίσκονται στην περιοχή και να πληροφορηθούν γι αυτά.

 

Σελίδες