Ο τόπος μας

Ο δήμος Χασίων ήταν ένας από τους δήμους του Νομού Γρεβενών. Με το νόμο, Καλλικράτη, εντάχθηκε στο νομό Δεσκάτης.Βρίσκεται στην βόρεια περιοχή του νομού Γρεβενών και είναι περιοχή, κυρίως, ορεινή. Η περιοχή εκτείνεται σε μέρος 162.692 στρεμμάτων και σύμφωνα με την καταγραφή του έτους 2001 ο πληθυσμός του ανερχόταν στους 2.317 κατοίκους. Απο την περιοχή διέρχεται η κοιλότητα του ποταμού Αλιάκμονα και το ρεύμα Σιούτσα ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το βουνό, Βουνάσα,με ύψος 1.615 μέτρα. Τέλος απέχει απο την πόλη των Γρεβενών, περίπου,35 χιλιόμετρα. 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ
Οι βασικές ασχολίες της περιοχής μας είναι, κυρίως, η παραγωγή γεωργικών προϊόντων, ενώ διαθέτει το μεγαλύτερο αρδευτικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας. Τα κύρια προϊόντων τη περιοχής μας είναι το σιτάρι, το καλαμπόκι και ο καπνός, παρότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί ο αριθμός των αγροτών που τον παράγουν. Επίσης αρκετοί από τους κατοίκους ασχολούνται με την κτηνοτροφία.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ
Συνορεύει με τις πόλεις: Καλαμπάκα, Λάρισα και σε κοντινή απόσταση βρίσκουμε την Δεσκάτη η οποία αποτελεί την έδρα του νομού Δεσκάτης.

ΔΙΑΙΡΕΣΗ
Τέλος, τα χωριά από τα οποία αποτελείται η περιοχή μας είναι τα εξής: Καρπερό, Δήμητρα, Παλουριά, Κατάκαλη, Τριφύλλι και Τρικοκκιά.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Λεωφορείο: Με υπεραστική συγκοινωνία από Λάρισα προς Γρεβενά, από Γρεβενά προς Αθήνα και από Αθήνα προς Γρεβενά.
Αυτοκίνητο: Οδικώς μπορείτε να έρθετε από οποιοδήποτε δρόμο καταλήγει στην πόλη των Γρεβενών, στην πόλη της Λάρισας, στην πόλη των Τρικάλων και στην πόλη της Καλαμπάκας.

Πηγή:Βικιπαίδεια